Wanneer een loodgieter in te schakelen? 

Heb je last van een verstopping of een lekkage? Dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt verholpen. Het is daarom dus ook aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan, maar om een loodgieter in te schakelen. Uiteraard zijn er naast deze werkzaamheden nog veel andere werkzaamheden die een loodgieter uit kan voeren. Om je een idee te geven welke werkzaamheden dit allemaal zijn, hebben we er enkele voor je op een rijtje gezet. 

Lekkages opsporen en verhelpen 

Het grote nadeel bij een lekkage, is dat je er vaak pas laat achter komt. Tenzij het natuurlijk om een lekkende kraan gaat, dan is het een heel ander verhaal. Een lekkage in je woning is natuurlijk ontzettend vervelend. Niet alleen zorgt het voor lelijke kringen, maar kan het ook leiden tot schimmel. Belangrijk dus om hier zo snel mogelijk hier aan te doen. Door een loodgieter in te schakelen, is de oorzaak van de lekkage en dus ook de bron vaak binnen enkele minuten achterhaald. Dit kunnen ze doen door een zogeheten lekdetectie, waarbij er op basis van warmte kan worden gekeken waar de lekkage zit. Wanneer deze is gevonden, kan de loodgieter het probleem ook direct verhelpen. 

Verstoppingen 

Een lekkage is vervelend, maar een verstopping natuurlijk ook. Dit gebeurt namelijk vaak op de vervelendste momenten, waardoor het van belang is dat er zo snel mogelijk een loodgieter wordt ingeschakeld. Wanneer het gaat om een verstopping van je sifon onder de wasbak, dan valt het vaak nog wel mee. Dit is met een veer vaak binnen enkele minuten te verhelpen. Gaat het om een verstopt riool, dan is het een heel ander verhaal. Hoe vervelend het misschien ook is, wachten is dan absoluut geen optie. Je loopt dan namelijk het risico dat het water omhoog komt, met alle gevolgen van dien. Dus heb je het idee dat het water niet of niet goed wegloopt, wacht dan niet te lang en schakel zo snel mogelijk een loodgieter in.