Decoupeerzaag juist gebruiken?

Ben je in het bezit van een decoupeerzaagmachine? Dan kunnen een paar tips vast goed van pas komen. Zo is het veilig gebruiken van een zaagmachine erg belangrijk. Hiermee kun je namelijk ongelukken voorkomen. Daarnaast kun je nog mooiere zaagsneden maken wanneer je een geleider gebruikt. Dit is een accessoire, welke lijkt op een liniaal. Door de geleider aan de decoupeerzaag te bevestigen kun je eenvoudig langs het materiaal heen zagen. Naast een geleider kun je ook kiezen voor een zaagstation. Hierin kun je de machine bevestigen, zodat je verstek kunt zagen. Meer over het gebruik lees je hieronder.

Decoupeerzaag gebruiken

Veilig zagen

Een zaagmachine is niet altijd veilig wanneer je deze niet goed gebruikt. Probeer daarom een aantal tips toe te passen. Zo kun je een stofafzuiging gebruiken, waardoor er geen stof in de lucht terecht komt. Het kan namelijk voorkomen dat er zaagsel in je ogen komt. Hierdoor verlies je het zicht over het te zagen materiaal. Hierdoor kan de zaagmachine uit je hand vliegen en letsel veroorzaken. Naast een afzuiging kun je ook veiligheidsmiddelen gebruiken. Denk hierbij aan een mondkapje, werkhandschoenen en werkkleding. Ook kun je kiezen voor een draadloze decoupeerzaag, welke op een accu werkt. Het snoer kan namelijk voor problemen zorgen als deze in de weg ligt.

Welke zaag gebruiken?

Er zijn meerdere soorten materialen welke je kunt zagen. Naast hout kun je bijvoorbeeld ook kunststof of ijzer zagen. Hiervoor heb je ook weer een andere zaag nodig. Deze zaagjes worden niet standaard meegeleverd. Gelukkig kun je deze eenvoudig online bestellen, waardoor je deze al vrij snel kunt gebruiken. Ook is het belangrijk om te weten dat het bevestigen per zaagje en machine kan verschillen. Bekijk daarom altijd eerst de eigenschappen, zodat je niet wordt verrast. Tevens kun je de decoupeerzaagjes net als de zaagmachines eenvoudig online bestellen.