Waarom een energielabel?

Om ervoor te zorgen dat eigenaren op de hoogte zijn van de energiezuinigheid van hun gebouw, moet er een energielabel worden aangevraagd. Zo een energielabel geeft aan wat de energiezuinigheid van een gebouw is. Op zo een energielabel zijn er verschillende punten die zijn aangegeven. Een energielabel kan uit verschillende labels bestaan. De hoogste notering wordt aangegeven met de letter A, terwijl de laagste notering met de letter G wordt uitgedrukt. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de verschillende redenen waarom een energielabel nodig is. Wat vaststaat is dat je bij het aanvragen van een energielabel voor je woning, je een energielabel kantoor zal moeten bezoeken.

Opwarming van de aarde

De laatste tijden worden we allemaal geconfronteerd met de opwarming van de aarde. Dit komt grotendeels doordat broeikasgassen zoals COop verschillende manieren in de atmosfeer terecht komen. Het is een vaststaand feit dat woningen en gebouwen broeikasgassen uitstoten. Om de energieprestatie van deze gebouwen in kaart te brengen is er de energielabel in het leven geroepen. In het verlengde hiervan wordt meteen duidelijk wat de energiezuinigheid is van een woning of gebouw. Wil je weten hoe het staat met de energiezuinigheid van jouw woning? Maak dan snel contact met een energielabel kantoor!

Bij wet verplicht

Een andere reden waarom je energielabel zou moeten aanvragen is omdat het bij wet verplicht is. Ben je eigenaar van een gebouw of pand die je verhuurt, dan moet je een energielabel aan je huurder kunnen overleggen. Dit is ook het geval wanneer je een advertenties in de krant plaatst. Als je nalaat om een energielabel te vermelden of te overleggen, dan riskeer je een boete. Dit is het laatste wat je wil hebben. Zoek snel een energielabel kantoor en vraag vandaag nog je energielabel aan om een boete te ontlopen.