Granito vloer schoonmaken? Top 3 tips!

granito vloer schoonmaken

3 tips voor het schoonmaken van een granito vloer

Een granito vloer is niet alleen duurzaam en stijlvol, maar kan ook een prachtige toevoeging zijn aan elk huis. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je granito vloer is echter essentieel om de glans te behouden en de levensduur te verlengen. In dit blog delen we de top 3 tips om je granito vloer te reinigen en te laten stralen als nooit tevoren!

1. Regelmatig stofzuigen of vegen

Een granito vloer schoonmaken begint bij regelmatig stofzuigen of vegen. Hiermee verwijder je dagelijks vuil, stof en ander vuil dat zich op de vloer heeft opgehoopt. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop om krassen op de vloer te voorkomen.

2. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water

Voor een grondige reiniging van je granito vloer, gebruik je een mild reinigingsmiddel en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de natuurlijke glans van de vloer kunnen beschadigen. Meng een kleine hoeveelheid mild reinigingsmiddel met warm water en gebruik een zachte dweil of spons om de vloer schoon te maken. Spoel de vloer vervolgens af met schoon water en droog deze grondig af om strepen te voorkomen.

3. Periodiek onderhoud

Naast regelmatig schoonmaken, is ook periodiek onderhoud van je granito vloer belangrijk om de glans te behouden en beschadigingen te voorkomen. Overweeg om je granito vloer periodiek opnieuw te laten afdichten om deze te beschermen tegen vlekken, krassen en slijtage. Raadpleeg een professionele vloerreiniger of -installateur voor advies over het juiste onderhoudsprogramma voor jouw granito vloer. Zo zorg je ervoor dat je granito vloer er nog jarenlang als nieuw uitziet! Lees ook: Een dagje meekijken met een vloer egaliseren.