Sedum aanleggen

Waarom zou je een sedumdak willen aanleggen? Om hier antwoord op te geven moet je eerst weten wat een sedumdak is. Een sedumdak is een soort groendak. Je hebt erg veel verschillende soorten groendaken. Je hebt groendaken gemaakt van sedum, bloemen, grassen, kruiden en nog veel meer. Sedum is een erg goede keuze voor een groendak omdat ze zijn opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Dit is omdat sedum een vetplant is dat water opslaat in zijn bladeren. Wanneer je een sedumdak wilt omdat je het mooi vindt of omdat je de natuur wat wil helpen dan heb je twee opties. Je kunt dit zelf doen als je een beetje handig bent. De andere optie is om het te laten uitbesteden, professionals zullen dan je hele dak voorbereiden en bezig gaan met het plaatsen van de sedummatten.

Manieren om een sedumdak aan te leggen

Er leiden meerdere wegen naar Rome en dit geldt ook voor de aanleg van een sedumdak. Er zijn best wat verschillende manier om je sedumdak aan te leggen. Je zou zelf een substraat laag (tuinaarde) aan kunnen brengen en hierin sedum zaadjes strooien. Het nadeel hiervan is dat het lang duurt voordat je dak volgroeid is. Een andere optie is een substraat laag aanbrengen en dan volgroeide sedum erin planten. Maar dit zijn niet de enige opties, gelukkig zijn er twee makkelijkere opties. Sedummatten en sedumcassettes.

Sedummatten of sedumcassettes

De twee makkelijkste manieren om een sedumdak aan te leggen zijn sedummatten en sedumcassettes. Maar welke manier ga je gebruiken? Sedummatten hebben als voordeel dat ze al bijna volgroeid zijn dus je gelijk kan genieten van je mooie dak. Een ander voordeel is dat je sedummatten op maat kan snijden, dit kan met sedumcassettes niet. Het voordeel van sedumcassettes is dat de potjes in de cassettes aan elkaar vast zitten. Hierdoor zullen ze niet snel verschuiven door bijvoorbeeld een zware regenval, ook zijn de cassettes veel sneller om op het dak te plaatsen.