Hoe breng je een antislipstrip aan op een houten trap?

Veel mensen vergeten met de verbouwing de trap ook mee te nemen, terwijl dat nou net zo belangrijk is! Een nieuwbouwtrap kan namelijk erg glad zijn. Ook als je de trap onlangs geverfd heb, kan deze spiegelglad zijn. Een antislipstrip is daar de perfecte oplossing voor! Als jij jouw houten trap wilt voorzien van antislipstrips geven wij hieronder een aantal tips, zodat je weer veilig naar boven en beneden kan!

Antislip infrees strip monteren

Vaak zitten de antislipstrips er al in bij nieuwbouwhuizen als je geluk hebt. Als dit niet zo is, kan je ze laten monteren. Ben je zelf handig? Dan kan je dit natuurlijk ook zelf doen. Het enige wat je dan nodig hebt is een kleine kantenfrees. Hiermee maak je dan een groefje van 6mm breed en 8mm diep in elke traptrede. Hierna druk je gemakkelijk de antislipstrip in de groefjes, en heb je een mooi afgewerkt resultaat. Als je een huurhuis hebt, is het handig om eerst even navraag te doen of je de groefjes wel mag maken.

Antisliptape aanbrengen

Er zijn ook speciale plakstrips die je gemakkelijk kunt aanbrengen door het dubbelzijdig tape. Als je geen groefjes in je trap wilt, is dit dus de perfecte oplossing. De anitsliptape zijn in veel soorten, kleuren en maten te koop, dus genoeg keuze.

Antislip trapneus monteren

Wil je de trap liever niet schilderen en het liever bekleden? Dan zijn trapneuzen een goede oplossing. De antislip trapneuzen zijn aluminium neuzen waar een antislipstrip in zit verwerkt. Deze strips monteer je met schroeven aan de traptreden, waarna je de rubber strip in een profiel schuift.

Dit is een vrij goedkope oplossing, als de bovenstaande niet relevant zijn. Wij wensen je veel succes met het monteren van je antislipstrip!

(Bron: antislipstrip.nl)