Hoe werkt een hottub?

De hottub is een echte traditie in de Scandinavische landen. In deze landen is het best wel koud, dus is het heel gewoon om een hottub in je achtertuin te hebben staan. In de rest van Europa worden de hottubs ook steeds populairder. Wil jij ook een hottub van Welltub aanschaffen? Dan is het wel handig om te weten wat een hottub nou eigenlijk precies is, wat het doet, waar het goed voor is, maar het allerbelangrijkste; hoe een hottub nou eigenlijk werkt. Wanneer je een hottub in de tuin hebt staan, moet je wel weten hoe je de hottub moet gebruiken. Dat wordt hier verder uitgelegd.

Geen stroom nodig

Een hottub werkt op het stoken van hout en het is eigenlijk heel erg eenvoudig. Er komt in principe geen stroom bij kijken. Het enige wat je nodig hebt is een vuurtje, het water dat je wilt opwarmen en natuurlijk het bad. Voordat je de hottub gaat gebruiken is het belangrijk dat hij helemaal is gevuld met water, anders bestaat er de kans dat de kachel kapot kan gaan. Het vuurtje aansteken doe je ongeveer 2 uur van te voren, zolang duurt het tot het water volledig is opgewarmd. Tegenwoordig zijn er ook elektrische hottubs of hottubs met massagestralen of bubbels. Dan is er uiteraard wel stroom nodig.

Hoe moet je stoken?

De beste methode om de hottub warm te krijgen is de Zwitserse manier. Deze methode van stoken zorgt ervoor dat er snel verbrand wordt en heeft weinig rookontwikkeling. Deze manier is vrij simpel. Je begint met het plaatsen van 2 á 3 platte stukken houtblokken op de bodem. Je legt ze met de gekloofde kant naar boven toe. Vervolgens stapel je daarbovenop houtjes in een kruisend patroon, waardoor een soort van toren ontstaat. Nu kan je het vuur aan de bovenkant aansteken. Het zal nu ongeveer anderhalf tot twee uur duren tot het water is opgewarmd. Zo moet je dus stoken.