Geniet van uw eigen infraroodsauna binnen uw woning

Licht

Steeds vaker kiezen huishoudens voor het laten plaatsen van een infraroodsauna in huis. Dit type sauna is een goed alternatief voor de traditionele Finse sauna, die in het verleden vaak gebruikt werd. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillen tussen beide soorten sauna’s en de voordelen waarvan u profiteert met uw eigen sauna in huis. Wist u bijvoorbeeld dat een bezoek aan uw sauna voor een verbetering van uw weerstand kan zorgen? Doordat u flink zal zweten in de sauna, worden de afvalstoffen makkelijker uit uw lichaam afgevoerd. Het is niet voor niets, dat ook veel sporters na een intensieve training van de warmte in een sauna genieten. U hoeft hier de deur voortaan niet meer voor uit, met een eigen sauna in huis!

Infraroodsauna

Voordelen van een infraroodsauna in huis

Er zijn verschillende voordelen, die maken dat men de voorkeur geeft aan een infraroodsauna in plaats van aan de traditionele Finse sauna. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat deze moderne sauna sneller verwarmd is. Dit valt te verklaren door de lagere temperatuur binnen deze sauna. Een moderne sauna met infrarood heeft een temperatuur tussen de 35 en 60 graden, terwijl die temperatuur bij een Finse sauna vaak tussen de 80 en 100 graden ligt. Ook de manier waarop het lichaam verwarmd wordt, verschilt tussen beide soorten sauna’s. In een Finse sauna wordt met name de lucht verwarmd, wat door uw lichaam opgenomen wordt. Bij een sauna met infrarood wordt uw lichaam vaak direct verwarmd.

Infrarood

Verschillende modellen sauna’s met infrarood

Een derde reden om voor een infraroodsauna te kiezen, is de compactheid van deze sauna’s. Voor een Finse sauna is veel meer ruimte benodigd, waardoor men deze vaak in een tuin plaatst. Een sauna met infrarood kan ook prima binnen uw woning gemonteerd worden! Kijk eens in een webwinkel met deze sauna’s, om te zien welke mogelijkheden momenteel worden aangeboden. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is Bodyfit Webshop.