Carbid voor oudejaarsfeest en ongediertebestrijding

Hoe dan? Want dit lijkt een onmogelijke combinatie. Lijkt, maar dat is het niet. De stof carbid, in brokken te koop, wordt gebruik bij het oude jaar festijn van carbidschieten Een bal op een carbid bus online kopen, water toevoegen en ontsteek het carbid met een brander. De explosie doet de bal met een knal tientallen meters ver weg schieten. Een spannend en vermakelijke activiteit op de oudejaarsdag. Om het oude jaar uit te luiden door zo de boze geesten te verjagen. Dit feestje leeft weer op nu vuurwerk zo ter discussie is. Duur, vervuilend en vaak reden van agressie en zinloos geweld. Een vuurwerkverbod hangt in de lucht. Enkele steden namen afgelopen jaarwisseling al het voortouw. Met matig resultaat. Maar het zware vuurwerk is al aan banden gelegd. De rest volgt waarschijnlijk in de komende jaren. 

Restje carbid om van mollen en ratten af te komen

Ook het gebruik van gif om ratten te doden is voor particulieren sinds dit jaar verboden. Alleen voor de professional en bedrijven is het nog beschikbaar. Niet diervriendelijk genoeg. Toch wil je van je mollen en Woelrat in je tuin, of boomgaard af. Met carbid kun je de plaagdieren op een diervriendelijke manier verjagen. Strooi wat brokken carbid in de gang en het verspreidt daar een penetrante geur waarvoor de mollen en ratten op de vlucht slaan. Ze gaan op zoek naar een ander territorium. Jij bent voorlopig van de plaag verlost.

Voorkom muizen in huis en tuin

De Woelmuis beschadigt je planten en gras. Ze woelen net onder de plantenwortels waardoor deze geen vocht en voedsel meer kunnen opnemen. Je gras en planten gaan dood. Deze plaagdieren bestrijden kan de redding voor je grasmat en planten zijn. Wanneer je binnenshuis of in de schuur moet Muizen bestrijden dan heb je verzuimd om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Want de dieren buiten de deur houden is de beste methode.