Wat je moet weten over acrylaatkit

Ben je van plan om acrylaatkit te gebruiken of wil je gewoon graag weten wat het is? Een kit is ontzettend handig voor allerlei praktijken, maar wordt voornamelijk gebruikt voor allerlei oppervlaktes binnenshuis. Lees hier meer over wat acrylaatkit is, waarvoor je het gebruikt, waar je het koopt en nog enkele tips. 

Wat is acrylaatkit?

Acrylaatkit is een type kit; een dik en vloeibaar materiaal dat wordt gebruikt als een soort lijm of afdichting van een oppervlak. Zo zijn er verschillende soorten kits, maar acrylaatkit staat bekend om bepaalde eigenschappen. Dit type kit is overschilderbaar en droogt erg snel, daarnaast is het materiaal minder elastisch, maar wel waterwerend. Deze kit is ideaal voor het voegen van kieren en naden. Sommige kits zijn niet overschilderbaar of watervast, daarom is dit type perfect voor allerlei klusprojecten.

Acrylaatkit gebruiken

Acrylaatkit kun je voor allerlei oppervlaktes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kozijn, plafond, deur, trap, vensterbank en nog veel meer. Omdat de kit eigenlijk dient als een soort van lijm wil je hier absoluut niet mee knoeien en niet op je handen krijgen. Daarom is het belangrijk dat je netjes te werk gaat zodat het geen knoeiboel wordt. Een acrylaatkit kun je zowel binnen als buiten gebruiken, wel dient het 5 uur te drogen. Daarom is dit voor buitenshuis het handigste om te doen op een moment waarop je zeker weet dat het niet gaat regenen. Zorg dat het oppervlak stof- en vuilvrij is voordat je aan de slag gaat met de kit. 

Waar te koop?

Een acrylaatkit kun je bijna overal kopen waar je ook bouwmaterialen koopt. Denk bijvoorbeeld aan de bouwmarkt bij jou in de buurt of een andere kluswinkel. Je kunt de kit ook online bestellen bij een webshop. Houd er wel rekening mee dat je te maken hebt met een verzendtijd, indien je het snel nodig hebt is het misschien makkelijker om naar een lokale winkel te gaan. Zit deze niet bij jou in de buurt of heb je geen vervoer? Dan kun je toch beter online bestellen. Let er wel op dat er verzendkosten bij komen kijken. 

Tips voor het aanbrengen

Wat je nog meer moet weten over acrylaatkit? De meeste ondergronden zijn geschikt voor deze kit, daarnaast is het makkelijk aan te brengen. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het product dat je koopt. Wil je de kit een tweede keer gebruiken? Doe dit niet in een natte ruimte, hiervoor kun je namelijk beter een nieuwe kit gebruiken omdat deze beter zijn werk zal doen. Om knoeien te vermijden kun je handschoenen dragen en eventueel wat vuilniszakken of kranten op de vloer leggen zodat je zeker weet dat er geen acrylaat op je vloer terecht komt. 

Conclusie

Acrylaatkit is perfect om te gebruiken voor allerlei klusjes binnen- en buitenshuis. Zorg ervoor dat het product minstens 5 uur kan drogen en gebruik handschoenen zodat het niet op je handen komt. Indien je binnen aan de slag gaat kun je vuilniszakken op de grond leggen ter preventie van knoeien.

Bestel online jouw kit, lijm, purschuim en toebehoren bij Kitxpert.nl.