Waarvoor worden houten jaloezieen gebruikt?

raamdecoratie is natuurlijk een belangrijk element in je huis. Zo zorgt het er niet alleen voor dat je het licht in de ruimte kan reguleren, de warme zonnestralen tegenhoudt in de warme zomermaanden, maar ziet het er ook nog eens gewoon heel mooi uit. Allemaal positief dus!

Denken we aan raamdecoratie, dan gaan natuurlijk onze gedachten ten eerste uit naar gordijnen. Dat is ook niet zo heel erg gek, want in bijna elk huis zul je wel gordijnen tegen komen. Gordijnen zijn natuurlijk erg handig. Je kunt ze geheel naar eigen voorkeur dicht doen, of openen. Ook zijn ze vaak gemaakt van materiaal dat goed kan verduisteren, waardoor het ideaal is voor in de slaapkamer. Ten slotte, zijn er ook vele soorten gordijnen te verkrijgen, waardoor je echt je ei erin kwijt kant. 

Maar natuurlijk zijn gordijnen niet de enige soort van raamdecoratie. Wellicht ‘the next best’ zijn jaloezieën. Maar wat zijn nu precies de voordelen van jaloezieën, of houten jalozieen? Hier zoeken we het even snel voor je uit.

de voordelen

Wat zijn dan de specifieke voordelen van houten jalozieen. Ten eerste, heb je met jalozieen erg veel keuzemogelijkheid als het gaat om verduisteren. Omdat de jaloezie over het gehele raam gaat, kun je door simpele variaties steeds meer of minder licht naar binnen laten. Zomers kun je het dus gewoon lekker dicht doen, om de warmte even buiten te houden, maar op een mooie lentedag doe je alles gewoon lekker open. 

Dit variëren van posities hoeft overigens niet eens meer handmatig. Zo hebben de raamdecoraties van Poweredblind, waaronder dus ook de houten jaloezieen, allemaal een gemotoriseerd systeem waardoor je met een afstandsbediening je jaloezieen bediend. 

Ten slotte nog iets over waarom je nu per se houten jaloezieen moet nemen. Hier kunnen we simpel over zijn, de look van hout is gewoon tijdloos en blijft daarom ook altijd mooi staan in je woning.