Waarom kiezen voor hr++ glas?

Voor jouw ramen kun je kiezen voor hr++ glas. Je vraagt je misschien af wat dit nu precies is en waarom je hier voor zou kunnen kiezen. Kort gezegd is het een speciale variant van dubbelglas met een hogere isolatiewaarde. Hr++ glas is een duurzame en zeer rendabele keus en het is dan ook echt een aanrader om hiervan gebruik te maken als jij je ruiten wilt gaan vervangen. Wil je dit gaan doen? Neem dan eens een kijkje bij de mogelijkheden die glasgigant jou kan bieden. Zij bieden diverse glassoorten aan en kunnen dit voor jou helemaal op maat maken.

Eigenschappen hr++ glas

Als je enkelglas in je kozijnen hebt zitten, dan heb je eigenlijk gewoon een eenvoudige enkele glasplaat. Het is een stuk glas en dat is het. Hr++ glas is, zoals gezegd, een speciale variant van dubbelglas. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van twee glasplaten en daar tussen zit een spouw. Bij gewoon dubbelglas wordt deze ruimte opgevuld met lucht. Dit zorgt al voor een hogere isolatiewaarde dan het geval is bij enkelglas. Het betekent immers dat er een extra buffer zit tussen jouw huis en buiten. Daardoor heeft kou minder kans om binnen te komen. Maar met hr++ glas gaat het nog iets anders, daarbij wordt de tussenruimte niet gevuld met lucht, maar met een speciaal edelgas. Dit zorgt voor extra isolering. Daarbij is ook nog eens één zijde van de glasplaat voorzien van een speciale coating, wat ook nog weer extra isolatie geeft. De randen worden bovendien gedicht met een speciale kit. Daardoor is de isolatiewaarde van deze glasvariant hoger dan het geval is bij gewoon dubbelglas. Als jij ervoor wilt zorgen dat je goed geïsoleerde ramen hebt, dan is het dus echt een aanrader om te kiezen voor hr++ glas!

Voordelen

Een groot voordeel van hr++ glas is dus de hogere isolatiewaarde. Dit levert je verschillende voordelen op:

  • lager energieverbruik
  • hoger wooncomfort
  • minder last van geluiden van buiten

Doordat ramen vaak groot zijn, zijn het plekken waar je woning snel warmte verliest en waar snel kou binnen kan komen. Doordat dit kouder is dan de rest van het huis, krijg je bovendien last van tochtstromen. Dat is niet alleen onaangenaam, het zorgt er ook voor dat je de verwarming al snel hoger zet. Daardoor gaan je energiekosten omhoog en met de huidige energieprijzen is dat natuurlijk niet echt fijn. Je kunt dan ook al snel besparen door je ramen te vervangen met hr++ glas. Je zult merken dat je wooncomfort hoger wordt en dat je minder snel geneigd bent om de verwarming omhoog te draaien. Daardoor gaat je energieverbruik omlaag en je energierekening dus ook! Op die manier verdien jij je investering in de nieuwe ruiten dus heel snel terug en dat maakt ze dus ook heel rendabel. Daarnaast is de hogere geluidsisolatie natuurlijk ook mooi meegenomen, helemaal als je aan een drukke straat woont. Heb jij hier interesse in en ben je op zoek naar een leverancier van hr++ glas? Ga dan naar glasgigant, zij maken de glasplaten graag helemaal voor jou op maat!