Waarom kiezen voor een half vrijstaand bad?

Voor een bad geldt uiteraard dat je ze in heel wat verschillende vormen kan kopen. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is kiezen voor een half vrijstaand bad. Een dergelijk bad geniet van een ongelooflijke populariteit. Voor een dergelijk bad geldt dat ze slechts aan één zijde met de muur is verbonden. De andere kanten zijn dus gewoon vrijstaand. Dit levert je voldoende bewegingsvrijheid op, maar zorgt tegelijkertijd toch ook voor een aantal praktische voordelen op vlak van bijvoorbeeld onderhoud. Hoe dan ook, wil jij ook graag kunnen genieten van een gedeeltelijk vrijstaand bad in je woning? Hou dan beslist rekening met de onderstaande informatie!

1.) Een half vrijstaand bad valt eenvoudig te plaatsen

De eerste bekommernis waar mensen mee zitten voor wat het plaatsen van een nieuw bed betreft heeft te maken met de manier waarop ze moet worden geplaatst. Dat is echter iets waar je, je eigenlijk helemaal geen zorgen over hoeft te maken wanneer je gaat kiezen voor een half vrijstaand bad. Het plaatsen van een dergelijk bad en het aanleggen van de leidingen kan immers een behoorlijk stuk eenvoudiger verlopen dan wanneer je zou kiezen voor het gebruik van een vrijstaand bad. 

Indien je van plan bent om een half vrijstaand bad in je badkamer te plaatsen dien je er natuurlijk wel aandachtig voor te zijn dat je bij voorkeur in de muur reeds over de nodige leidingen dient te beschikken. Zijn deze nog niet voorhanden en betreft het een nieuw- of renovatieproject? Vergeet deze dan zeker niet te integreren. Wanneer je dit nog moet doen nadat de muur of wand reeds is afgewerkt brengt dat natuurlijk heel wat overlast evenals extra kosten met zich mee. 

2.) Je kan rekenen op een aantrekkelijke, luxueuze uitstraling 

De belangrijkste reden waarom mensen willen kiezen voor een vrijstaand bad in hun woning heeft te maken met de luxueuze uitstraling die ze met zich meebrengt. Dat valt natuurlijk perfect te begrijpen. Toch moet het gezegd dat ook een half vrijstaand bad over een zeer luxueus karakter kan beschikken. Op dit vlak weet ze in de praktijk dan ook niet zelden stevig te verrassen. Bovendien spreekt het voor zich dat ook voor deze baden geldt dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Zo kunnen ze niet alleen worden aangekocht in een rechthoekige, maar tevens ook in een ovale stijl. Voor welke optie jij zal kiezen is uiteraard geheel aan jou. 

3.) Half vrijstaande baden zijn de beste keuze voor “twijfelaars”

Voor menig aantal mensen geldt dat ze geen keuze kunnen maken tussen bijvoorbeeld enerzijds een vrijstaand bad en anderzijds een inbouwbad. In dat geval is het mogelijks de meest interessante keuze om te kiezen voor het kopen van een half vrijstaand bad. Zo beschik je eigenlijk een beetje over de voordelen van beide soorten baden in één. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de uitstraling dan eigenlijk niet meteen zal zijn wat je in eerste instantie voor ogen had. In het merendeel van de gevallen zal echter blijken dat dit bad een uitstekende tussenoplossing is. Heel wat mensen die altijd hebben getwijfeld tussen een vrijstaand bad of een inbouwbad kozen er uiteindelijk toch voor om voor deze optie te gaan… en dat naar volle tevredenheid. Zeker als je deze koopt via Douchezaak!