Waarom is het zo makkelijk om gebruik te maken van prefab schoorstenen?

Zijn de schoorstenen van jou en de buurman aan vervanging toe en weten jullie niet zeker of de keuze gaat vallen op gemetselde schoorstenen of Prefab schoorstenen? Wat is het verschil tussen beiden en wat gaat er langer mee?

Ga je zelf aan de slag

Je woont al jaren in je geliefde huis, alleen de schoorstenen van jou en de buurman is echt aan vervanging toe. Jullie gaan voor jezelf ten rade of het handig is om zelf met behulp van anderen om de schoorstenen te renoveren of het te laten maken door professionele mensen die daarvoor zijn opgeleid. Het risico van het vak is als jullie het zelf gaan doen, de kans groter aanwezig is dat er bij de eerste beste regenbui alles gaat lekken. Het is geen klus die jullie iedere dag doen en daarbij zijn jullie er wel menig uurtjes mee bezig. Je kunt het niet in je eentje doen en het is ook nog eens gevaarlijk om op het dak te gaan klimmen.

Valt de keuze op Prefab schoorstenen

Het is makkelijker om alles uit handen te geven, dat bespaart noch de moeite en op den duur ook de kosten! Het verschil tussen Prefab schoorstenen en een gewone schoorstenen zit hem puur uit materiaal. Als jullie in een verouderd huis wonen dan kan de schade bij een harde wind gevaarlijk zijn. Het voordeel van Prefab schoorstenen is dat het in de fabriek op maat wordt gemaakt. Hierdoor is het juist makkelijker dat er niet veel manschappen op het dak hoeven om het klusje te klaren.

Offerte aanvragen

Wanneer jullie besloten hebben om Prefab schoorstenen aan te schaffen, komt er iemand bij jullie thuis. Of jullie kunnen eens dagje naar een renovatie beurs. Waar jullie de showroom van materialen van dichtbij kunnen bekijken wat het beste past en overleggen wat jullie wensen zijn.

De procedure

Bij het bekijken van de showroom, zijn jullie onder de indruk. Zoveel vernieuwde en prachtige steenstrips hebben jullie gezien. Samen zijn jullie een gesprek aangegaan met het bedrijf waarbij deze steenstrips gemaakt worden. Van a tot z was het goed uitgelegd. Er wordt een schets met alle afmetingen op een computer bewerkt. Vanuit de computer wordt een mal gefreesd, vanuit daar wordt er aan een constructie gebouwd. Als dat gebeurd is gaat er een laagje coating er tegenaan op waterbasis. Lood die eraan gemaakt wordt voor de afwatering wordt schuin erop bevestigd. Dit wordt secuur met passie gedaan door mensen die ervaring en de kennis hebben, dus echte vakmanschap.

Gezaagd uit gewenste stenen

De steenstrips die jullie uitgekozen hebben, of die jullie thuis hebben liggen worden heel secuur uitgesneden en hergebruikt. De voegen worden gemetseld net zoals in de stijl van de originele woning. Alles wordt mooi afgewerkt, en daarin kunnen jullie de keuze maken of dit gebeurt in silicaatverf, stuc of baksteen. Alles wordt netjes gecontroleerd en dan kunnen jullie het makkelijk laten monteren door middel van een hijskraan.