Waarom een bladblazer je veel werk scheelt

bladblazer

Of je nu als particulier of als eigenaar van een bedrijf een tuin te onderhouden hebt, er komt altijd het nodige werk bij kijken. Een van de meest intensieve handelingen is het bij elkaar vegen en oprapen van natuurlijk afval. Dit kunnen natuurlijk herfstbladeren zijn, maar ook snoeiafval, maaiafval en losgehaald onkruid. Een bladblazer biedt dan uitkomst. Deze blaast al het afval op een hoop, waarna je het gemakkelijk opraapt en bij het overige GFT-afval deponeert. Dit scheelt je op allerlei manieren werk. Je hebt hierdoor namelijk ook minder vuil op de bestrating van je tuin. Groei van nieuw onkruid wordt dan vertraagd.

Bladblazers met zuigfunctie

bladblazer

Zoals de naam het al zegt, is de hoofdfunctie van een bladblazer het wegblazen van bladeren en ander vuil. Naderhand moet het bijeen geblazen vuil dus nog wel even worden weggegooid. Neem je echter een bladblazer met een zuigfunctie in huis, dan heb je dit probleem niet. De zuigfunctie zorgt ervoor dat alle bladeren gelijk in de machine verdwijnen. Koop je een model met ingebouwde versnipperaar, dan zit je qua gebruiksgemak helemaal op de eerste rij. Versnipperd afval neemt namelijk minder ruimte in beslag. De opvangbak hoef je dan ook minder vaak te legen.

bladblazer

Ga veilig te werk

Vooral de meest krachtige modellen bladblazers veroorzaken een fikse luchtstroom. Hierdoor worden niet alleen bladeren, maar ook bijvoorbeeld steentjes met hoge snelheid verplaatst. Een veiligheidsbril dragen is dan ook zeker noodzakelijk. Let bovendien goed op omstanders. Stop bijvoorbeeld even met blazen wanneer er iemand voorbij loopt.