Waar moet je op letten bij het uitleggen van een groendak?

Voor het uitleggen van een groen dak ben je bij de Dak vergroeners aan het juiste adres. Dit bedrijf is gespecialiseerd in alle soorten groene daken en weet precies wat het beste bij jouw huis aansluit. Er zijn twee soorten groene daken waaruit je kan kiezen. De eerste variant is een lichtgewicht systeem die vooral bedoeld is voor platte daken. Het heeft dus geen zin om dit systeem uit te gaan leggen op een dak met een helling die groter is dan 5 graden. Dan blijft het dak niet in een goede staat en zal je er maar erg weinig plezier van hebben. De tweede soort is een licht hellend systeem. Dit is bedoelt voor daken met een helling tot maximaal 25 graden. 

Hoe kan je een groen dak uitleggen? 

Voor het eerste systeem, het lichtgewicht systeem, is er een aantal stappen die je kan volgen voor je groen dak uitleggen. De eerste stap is om je dak goed schoon te vegen met een bezem of een borstel. Vervolgens moet je het drainagedoek uitrollen met het filtervlies daarin. Dan plaats je een dakrandprofiel met grind en breng je de substraatrol aan. Deze rol maak je nat en je rolt de sedummixmat uit. Vervolgens besproei je deze mat met water totdat het water in de afvoer loopt. Dan pas weet je dat je de mat genoeg water hebt gegeven. De laatste stap is om het groen op het dak te plaatsen. 

Aanleggen tweede variant groen dak 

Ook het aanleggen van de tweede variant van een groen dak van de Dak vergroeners is enorm eenvoudig. Wederom is de eerste stap om je dag goed schoon te vegen. Er mag absoluut geen viezigheid meer op liggen. Daarna rol je het waterbufferend vliesdoek uit. Aan de zijkant van je dak plaats je een waterdoorlatend profiel met grind over de hele lengte van dat profiel. Ook nu breng je het substraat aan en maak je het goed nat. Rol de mat uit en besproei deze weer helemaal met water.