Vochtwering Rotterdam

Tips voor vochtwering in Rotterdam

Vochtproblemen. Ze komen steeds vaker voor. Dit kan komen door de hoge stand van het grondwater en de heviger wordende regenbuien, maar ook door de bouwconstructie of een slechte ventilatie. U wilt natuurlijk niet dat uw woning in Rotterdam last krijgt van vochtproblemen. Vochtproblemen zijn namelijk erg slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat. Bovendien kunnen ze ernstige schade aanrichten aan het pleisterwerk of zelfs de gehele constructie. Maar hoe kunt u vochtproblemen dan voorkomen? Met goede vochtwering in Rotterdam! Wij vertellen u hier graag meer over.

Het gevaar van vochtproblemen

Vochtproblemen kunt u beter voorkomen dan genezen. Ze leveren namelijk ongezonde situaties op. Zo kan er schimmel- en zwamgroei optreden, wat slecht is voor het leef-, woon- en werkklimaat. Bovendien kan door houtrot of een lekkage door scheuren in wanden en vloeren, de constructie in gevaar komen. Redenen genoeg dus voor goede vochtwering in Rotterdam.

4 tips!

Hoe zorgt u voor vochtwering in Rotterdam? Dat kan op de volgende manieren:
  • Slechte of niet geïsoleerde woningen krijgen eerder te maken met condensatie en schimmel op de muren, vocht en stank in de woning vanuit de kruipruimte. Daarom is het belangrijk dat u uw woning in Rotterdam goed laat isoleren. Hierdoor verhoogt u ook het wooncomfort en wordt uw energierekening een stuk lager!
  • Een andere manier van vochtwering in Rotterdam, is door uw muren waterdicht te laten maken. Hierdoor krijgen vochtproblemen geen kans meer.
  • Door bestaande voegen weer als nieuw te maken of nieuwe voegen, heeft u ook minder kans op vochtproblemen in Rotterdam. Scheuren maken een vloer namelijk veel kwetsbaarder.
  • U kunt ook gebruik maken van injectietechnieken. Bedenk wel dat elke ruimte, constructie en ondergrond om een eigen injectie vraagt. Dit kunt u dus beter overlaten aan een specialist.
We hebben u een aantal tips gegeven voor vochtwering in Rotterdam. We geven u ook graag nog wat tips mee over het aanbrengen van antislipmateriaal op een houten trap. Lees hier meer.