Verlichtingstrends om te weten

Lampenhuis wil de nieuwste trends in huisverlichting delen die erg populair zijn voor interieurontwerp. Sommige zijn vorig jaar begonnen te zien, maar nu met een nieuwe en verbeterde look. terwijl andere totaal origineel zijn. Lampenhuis zal dieper ingaan op specifieke ruimtes in huis, zoals de eetkamer of badkamerverlichting en wat voor elk daarvan trending is, maar voorlopig ga ik in op de populairste verlichtingstrends.

Mat zwart

Dit begint een comeback te maken, maar wint aan kracht en nu zien we het overal! Ik ben er dol op. Het is een vernieuwde favoriete neutraal, die een ‘finishing touch’ toevoegt aan wat kan zijn, een anders eenvoudige kamer.

Mijn favoriete kleurenpalet is zwart, antracietgrijs en havermout. Niet te geel, niet te wit, maar een heel schoon en organisch neutraal. Ik ben dol op wit, maar thuis heb ik het gevoel dat het te onvruchtbaar kan zijn voor het dagelijks leven. Dat en ik hebben kinderen, dus wit zou niet lang wit blijven!

Heldere hanglampen

Heldere hanglampen maken ondanks hun ondoorzichtige aard ook een gewaagd statement. Ze zijn dus als kameleons. Met hints van vintage, traditioneel, industrieel en rustiek, allemaal verpakt in een eenvoudige glazen kap. Het is verbazingwekkend met hoeveel verschillende ruimtes een hanger met een heldere glazen schaduw kan werken. Ik hou vooral van hoe vloeiend en tijdloos ze zijn. Afhankelijk van de afwerking van het glas, kan het een beetje sprankelen en verblinden in precies de juiste hoeveelheden zonder “blingbling” te zijn.

Geometrische kroonluchters

Sterke geometrische vormen en scherpe lijnen staan ​​weer bovenaan, ook bij lampenhuis te merken. Past in hedendaagse ruimtes, of gooit ze zelfs in een traditionele ruimte, het is verbazingwekkend hoe het de manier waarop jouw kamer aanvoelt kan veranderen. Het kan een traditioneel ontwerp een felle, moderne draai geven of het kan een reeds moderne en eigentijdse kamer aanvullen door lineaire lijnen te versterken.

Hoe je het accent ook kiest, is aan jou, maar laat je niet intimideren en afschrikken door hun structuur. Het is verbazingwekkend hoe een geometrisch stuk de juiste hoeveelheid pit kan geven aan een eenvoudige kamer.

Biologische hanglampen

Biologische hanglampen. Organische texturen sluipen vorig seizoen, maar hebben het nu overgenomen. Fabrikanten hechten belang aan het produceren van minder plastic en proberen op alle mogelijke manieren natuurlijke, organische materialen te gebruiken. Ook bamboe armaturen maken een speelse terugkeer. Natuurlijk materiaal zorgt voor zachtheid en warmte om elke ruimte huiselijk en comfortabel te maken.