Vandaag de dag steeds hogere barkrukken

barkruk 80 cm zithoogte

Misschien een leuk weetje, maar vroeger waren de barkrukken veel lager dan vandaag de dag. En wat ook leuk om te zien is, is dat het kopen van barkrukken steeds meer groeit in Nederland en daarom is het dan ook wel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent, voordat je een barkruk gaat kopen. 

Bij het kopen van een barkruk moet je rekening houden dat er tussen de zithoogte van jouw barkruk en de hoogte van jouw bartafel een verschil zit van 28 centimeter. In die 28 centimeter heb je genoeg beenruimte om te kiezen voor een barkruk 80 cm zithoogte en om comfortabel te zitten is waarschijnlijk wel van iedereen een vereiste.

barkruk 80 cm zithoogte

Een hogere barkruk

Heb je een hogere barkruk of een bartafel, hou dan altijd rekening met die 28 centimeter. De 28 centimeter moet gemeten worden vanaf de bovenkant vanaf de zitting van de barkruk tot aan de bovenkant van het barblad van je bartafel. Heb je een barkruk 80 cm zithoogte nodig, hou er dan wel rekening mee dan je een bar- of eettafel van 108 cm hoog moet hebben. 

Dan heb je namelijk de ideale ruimte of aan tafel te zitten. Wellicht nog een tip waar je op moet letten, let ook op de dikte van je bartafel, want zo kan je met een barkruk 80 cm zithoogte wellicht nog te weinig ruimte creëren voor beenruimte. Let daar dus altijd op bij het aanschaffen van een barkruk.