Traditioneel parket of lamelparket?

Traditioneel parket of lamelparket?

Traditioneel parket vs. lamelparket

Parket wordt al heel lang als vloer gebruikt. Door de jaren heen heeft deze vloer zich wel doorontwikkeld en zijn er verschillende uitstralingen en kleuren mogelijk. Als we kijken naar traditionele parketvloeren, zijn deze globaal te verdelen in tapisvloeren, bourgogne vloeren, verouderd parket en mozaïekparket. Maar tegenwoordig heeft u ook de keuze uit lamelparket. Lamelparketvloeren zijn in tegenstelling tot traditionele parketvloeren uit meerdere lagen hout opgebouwd die kruislings met elkaar verlijmd zijn. Hierdoor werkt het hout minder, trekken de naden niet open en blijft de vloer mooi. Wij vertellen u in dit blog graag meer over traditioneel parket en lamelparket om u te helpen een keuze te maken tussen deze twee prachtige vloeren. En dat zijn ze zeker!

Traditioneel parket

Een traditionele parketvloer is een massieve houten vloer. Het is dus een vloer die ‘werkt’, want dat is wat hout doet. Veel vloerenspecialisten zeggen dan ook dat een houten vloer na een aantal jaren alleen maar mooier wordt, wanneer er gebruikssporen op ontstaan en de vloer gaat leven. Maar het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat natuurlijk. Voor traditioneel parket heeft u de keuze uit vele houtsoorten en kleuren. En verschillende legpatronen. Van dubbele visgraat tot veel complexere patronen. U kunt zelfs een eigen legpatroon ontwerpen! Zo kunt u de parketvloer van uw dromen creëren.

Lamelparket

Wilt u dat uw vloer u vanaf het eerste moment aanspreekt en niet afhankelijk zijn van het ‘werken’ van het hout? Dan is lamelparket een betere keuze voor u. Lamelparket vloeren bestaan uit meerdere lagen hout met een massieve toplaag, een middelste laag van verschillende soorten hout en daaronder een dikke fineerlaag. Deze vloer heeft een minimale ‘werking’. Maar ook lamelparket blijft een natuurproduct, dus dat de vloer door de jaren heen extra karakter krijgt, is een mooie bijkomstigheid. Ook wat lamelparket betreft, is de keuze enorm. Zo zijn er diverse houtsoorten, sorteringen, kleuren en afwerkingen mogelijk. Wat we u wel nog mee willen geven, is dat lamelparket minder hard klinkt dan traditioneel parket en is het eenvoudig verhuisbaar. Natuurlijk zijn er nog veel meer vloeren waar u uit kunt kiezen. Lees hier meer blogs van ons over vloeren.