Tip: speeltoestellen op het schoolplein

schoolplein

School vraag van kinderen een goede concentratie en inzet. Als leerkracht merk ik dat buitenspel, bijvoorbeeld middels speeltoestellen schoolplein, kinderen hier enorm bij helpt. Na het spelen zijn mijn leerlingen weer gefocust en hebben ze nieuwe energie op gedaan. Daarnaast is het natuurlijk erg prettig dat kinderen juist door te spelen een heleboel leren.

Spelen is leren

08.10-400x300
Kinderen trainen tijdens buitenspel hun motoriek en sociale vaardigheden. Vaardigheden die ik mijn leerlingen in de klas leer, brengen ze vaak tijdens het spelen in de praktijk. Om kinderen te stimuleren tot actief spel zijn spelmaterialen en speeltoestellen belangrijk. Uitdagende speeltoestellen nodigen uit tot spelen en bewegen. Naast uitdagend moeten speeltoestellen vooral ook veilig zijn. Elk speelgoedtoestel moet voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften.

AVO speeltoestellen

Scholen kunnen bij AVO speeltoestellen schoolplein terecht voor veilige speeltoestellen. Alle speeltoestellen van AVO voldoen aan het meest actuele Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. AVO heeft speeltoestellen in allerlei soorten en maten. Het ruime assortiment bestaat uit onder andere klimrekken, glijbanen en draaitoestellen in vrolijke kleuren.

De hit van het schoolplein

07.10-400x300
Uit ervaring weet ik speeltoestellen vaak de hit op het schoolplein zijn. Schommels bijvoorbeeld zijn vaak erg populair. Kinderen vinden het heerlijk om even de wind door hun haren te voelen. Voor de schommels van AVO speeltoestellen zullen mijn leerlingen zeker in de rij staan!