Sedummatten

De beste manier om begroeide matten te beschrijven, is dat ze in feite sedumzoden zijn. Elk van de sedummatten is beplant met meerdere soorten sedum. Ze worden vervolgens uitgerold op de groeimedia en u heeft direct een “groen” groendak. SMAT is een begroeide mat gekweekt op een substraat van kokos kokos met een dun nylon gaas. De mix van 12-14 sedumsoorten wordt via stekken gezaaid op een dun laagje groeimedia dat in de mat is verwerkt. De planten mogen in het substraat wortelen en zullen als volgroeide rollen naar de standplaats komen. XMAT is een begroeide sedummat die wordt gekweekt in een substraat van nylon verstrengeling dat de groeimedia vasthoudt en de sedumwortels in staat stelt te verstrengelen met het nylon om het systeem bij elkaar te houden. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder een extra vochtvasthoudend vlies.

Stekkers

Pluggen zijn kleine plantjes die in een kwekerij zijn opgekweekt en in de groendakmedia op het dak worden geplant. Ze zijn er in verschillende maten en een verscheidenheid aan soorten, afhankelijk van waar uw project zich bevindt. Typische maten zijn quarts (12 per flat), 3″ (24 per flat), 38s (38 per flat) en 72s (72 per flat). Grotere maten en aangepaste teelt zijn ook beschikbaar.

Sedumtegels

Sedum is een unieke plant die kan groeien uit begroeide stekken die eenvoudig op de media worden verspreid. Stekken zijn kleine sedumresten die in kisten worden vervoerd om op het dak te leggen. Er zijn veel soorten beschikbaar, afhankelijk van de tijd van het jaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie over sedummatten

De Plant Lover’s Guide to Sedums van Brent Horvath bevat alles wat je moet weten over deze prachtige edelstenen. Plantprofielen belichten 150 van de beste variëteiten om te kweken, met informatie over zones, plantgrootte, bodem- en lichtbehoeften, herkomst en hoe ze in het landschap worden gebruikt. Aanvullende informatie omvat het ontwerpen met sedums, het kweken en vermeerderen ervan, waar ze te koop zijn en waar ze te zien zijn in openbare tuinen.