Redenen voor een plantenwand

Ondertussen zijn de meeste mensen wel bekend met dat planten op kantoor een positieve invloed hebt op de werkklimaat in een werkruimte. Dit is ook iets wat al uit een eerdere onderzoek is gebleken. Maar zijn losse planten hetzelfde als plantenwanden? Je ziet namelijk dat plantenwanden ook steeds populairder worden om te gebruiken. Om nou echt zeker te weten of zo’n plantenwand ook een positief effect heeft zal blijken uit de volgende redenen.

Ruimtebesparing en minder geluidsoverlast

En waarschijnlijk weten de meeste mensen ook dat een plantenwand een bedrijfsomgeving aantrekkelijk maakt en dat het ook zorgt voor een schonere lucht en voor de juiste luchtvochtigheid. Maar wat de meeste mensen misschien nog niet weten is dat plantenwanden ook zorgen voor ruimtebesparing en voor de verlaging van geluidsoverlast. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij bij een bedrijf werkt met een kleine werkruimte en dan is het nemen van plantenwanden de ideale oplossing om die grote objecten te vermijden in jouw werkruimte. En zo hou je ook de gewenste effect en neemt het niet veel beslag. Ook zorgt het voor een betere akoestiek. Een gehorige werkruimte is niet wat je wilt. En met het aanschaffen van zo’n plantenwand regel je ook vermindering in het geluidsoverlast.

Planten zorgen voor minder ziekteverzuim

Nu weet je dat plantenwanden zorgen voor een betere werkklimaat, een aantrekkelijke sfeer, voor een schonere lucht en nu dus ook voor ruimtebesparing en voor minder geluidsoverlast. Wat je misschien nog niet wist, is dat planten ook zorgen voor een mindere ziekteverzuim. Uit een onderzoek is gebleken dat bedrijven die planten hebben staan een uiteindelijke 20% mindere ziekteverzuim hebben. Dit is een afname van 1.6 ziekte per dag per werknemer per jaar. Dit zorgt over een langere gedeelte dus voor de ultieme investering voor jou als bedrijf. En buiten al deze positieve effecten is het hebben van planten toch ook gewoon leuk en gezellig?