Parkeer je auto op de een goede plek

Ga je een dagje uit en wil je graag weten waar je de auto kunt parkeren zodat je niet zover hoeft te lopen en ook meteen weet wat het gaat kosten? De kosten voor parkeren kunnen aardig oplopen, zeker als je ergens een lange tijd staat. En wie weet kun je in de nabijheid van je bestemming wel een plekje vinden waar het veel minder kost of waar het misschien zelfs wel gratis is. Het loont dus de moeite om even te zoeken. Omdat je daar vermoedelijk niet zo’n zin in hebt als je al op de plaats van bestemming gearriveerd bent (en daar ook de weg niet weet) is het makkelijker om reeds op voorhand te zoeken naar een geschikte parkeerplek. Dit kun je eenvoudig doen via www.parkeertarief.nl

Hoe vind je de juiste plek?
Als je op deze site kijkt zie je een lijst met alle plaatsnamen in Nederland. Deze staan gerangschikt op alfabetische volgorde, dus je vindt snel en gemakkelijk de plaats van bestemming. Wanneer je deze plaats aanklikt krijg je een overzicht van alle straten en kun je de juiste kiezen. Heb je dit gedaan, dan krijg je een overzichtje waarin staat of je er kunt parkeren, of er kosten aan verbonden zijn en zo ja, hoeveel deze per uur bedragen. Er worden ook locaties aangegeven die in de buurt van je bestemming zijn, zodat je ook kunt overwegen om daar de auto te stallen. Bijvoorbeeld omdat het dan gratis is. Je zult dan wel wat verder dienen te lopen maar er staat aangegeven hoe ver de straten van elkaar af liggen.

Gratis of betaald parkeren?
Gratis parkeren is vaak mogelijk op plaatsen die wat verder van bezienswaardigheden of het centrum van een stad af liggen. In grote steden parkeer je vaak tegen een hoog tarief als je zo dicht mogelijk bij het centrum wilt staan. Parkeergarages zijn dan vaak een goede optie, maar hou er wel rekening mee dat de kosten hoog zijn. Als je dit er niet voor over hebt kun je ook kiezen om wat verder van het centrum af te parkeren, maar dan kost het wat meer tijd om het lopend te bereiken.

Park en Ride
Een goede optie in grote steden is om de auto buiten het centrum te parkeren op een Park en Ride parkeerplaats. Je kunt de auto hier de hele dag laten staan en verder gaan met het openbaar vervoer. Voordeel hiervan is dat je niet zelf met de auto de drukke stad in hoeft en altijd de mogelijkheid hebt om het stadscentrum te bereiken met bijvoorbeeld bus, tram of metro. De kosten voor een dergelijke parkeerplaats zijn over het algemeen ook lager dan wanneer je midden in het centrum wilt parkeren.