Nog geen spatwand in jouw keuken? Dit is waarom je er een kunt gebruiken

In je keuken heb je achter het gasfornuis waarschijnlijk een tegelwandje. De tegels beschermen je muur uitstekend tegen gespetter tijdens het koken. Tegels zijn makkelijk af te nemen, maar ze hebben ook een nadeel. Tussen de tegels zitten voegen en daar blijft nog wel eens vuil in zitten. Ook is het moeilijk om de voegen echt goed schoon te maken. Tijd dus voor een spatwand! Je kan bijvoorbeeld via GLAZZ een spatwand regelen.

Ga voor een glazen spatwand

Koken is een leuke bezigheid, maar het levert ook altijd behoorlijk wat schoonmaakwerk op. In plaats van een klassiek tegelmuurtje kan je een glazen spatwand laten plaatsen achter je fornuis. Je zal zien dat dit een hele praktische aankoop is. Na het koken maak je met een vochtige doek eenvoudig de spatwand schoon. Geen gedoe meer met vieze voegen en bovendien staat zo’n glazen wand ook nog eens heel strak en modern.  

Laat een unieke spatwand maken

Iedere keuken is weer anders, dus iedere spatwand ook. Je zal waarschijnlijk een spatwand op maat moeten laten maken voor jouw keuken. Je kan dan meteen al je andere wensen in de wand verwerken. Kleur, materiaal en grootte zijn zaken waarover je keuzes moet maken. Je kan gaan voor een strakke zwarte achterwand van glas. Ook kunststof is een optie. Veel mensen kiezen veilig voor wit, zwart of grijs, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Kleuren, motieven, prints en landschappen. Het is allemaal mogelijk als je een echte unieke sfeer in je keuken wilt creëren. 

De installatie is simpel

Als je een beetje handig bent kan je de spatwand zelf in je keuken aanbrengen. Met de juiste kit en gereedschappen ben je zo klaar. Maak wel altijd eerst goed de muur schoon waarop je de spatwand gaat plaatsen. Is doe het zelven niet aan jou besteed? Regel dan een monteur. Dit kan meestal via de winkel waar je de spatwand hebt gekocht. Vaak zit de installatie zelfs bij de prijs inbegrepen.