Met deze tips houd jij je woning koel in de zomer

Warmtepomp

Tot voor een paar jaar terug waren we in Nederland voornamelijk bezig met het isoleren van onze woningen om de warmte binnen te houden tijdens de wintermaanden. Tegenwoordig zijn de zomers langer en warmer dus is het ook prettig om de koelte in huis te krijgen en te houden. Maar hoe houd je het huis eigenlijk koel in de zomer en wat kun je daarvoor doen? Allereerst is ook de isolatie, net als bij het binnenhouden van warmte, zeer belangrijk. Een goed geïsoleerd huis kan eenvoudiger koelte binnenhouden.

  • Goede isolatie in de woning
  • Je koele huis koel houden
  • Overweeg de aanschaf van airco

Isoleren

Onder de beste omstandigheden blijven de kou in de zomer en de warmte in de winter dan binnen in het huis. Daarvoor kan het dak geïsoleerd worden, kunnen de muren geïsoleerd worden en kan er worden gekozen voor andere ramen en kozijnen. Het is belangrijk dat alle naden en kieren goed afgedicht zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de naden die aan de randen van raamkozijnen te vinden zijn. Door deze goed af te laten dichten met de juiste middelen zoals kit, zorg je ervoor dat er geen warmte of kou kan ontsnappen.

Huis koel krijgen en houden

Als het huis goed geïsoleerd is, dan helpt dat al heel veel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het huis koel kan krijgen en ook koel kan houden? Dat kan door gebruik te maken van Artel airco systemen. Met een airco systeem haal je een apparaat in huis die de aanwezige warme lucht sterk kan afkoelen en vervolgens kan laten circuleren. De systemen zijn eenvoudig te installeren en zijn geschikt voor het verkoelen van bepaalde ruimtes. Deze apparaten kunnen bediend worden met een afstandsbediening waarmee het onder andere mogelijk is om de temperatuur te regelen, de snelheid van de circulatie en de richting waarheen de koele lucht wordt geblazen.

Aanschaf en installatie

Aan de hand van jouw wensen kun je op zoek gaan naar een airco systeem dat het best bij jouw woning past. Houdt er bij het kiezen van een dergelijk systeem ook rekening mee of je 1 of meerdere ruimtes wilt kunnen koelen. Nadat je de airco hebt aangeschaft kan deze worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat alles correct wordt aangesloten is het nodig om het systeem te laten installeren door een erkende monteur. Die kan er vervolgens voor zorgen dat jij jouw woning goed koel kan houden in de zomer!