LED breedstraler

Een LED breedstraler of LED straler is lamp die lijkt op een bouwlamp met een flinke lichtopbrengst. Hiermee is een breedstraler zeer geschikt voor het verlichten van grote oppervlaktes, zoals een erf, manage, bouwplaats, sportveld, bedrijfsterrein of het huis. Doordat ze een hoge lichtopbrengst hebben, zijn ze zeer energiezuinig. Een LED breedstraler is verkrijgbaar van 20 Watt tot en met 100 Watt. Een LED straler van 30 Watt is een vervanger voor een 270 Watt. Je kunt kiezen of je wil dat de straler natuurlijk daglicht of witlicht geeft. Natuurlijk daglicht is 4000K, witlicht is 6000K.

Buitengebruik

In veel gevallen wil je de breedstraler waarschijnlijk buiten ophangen om een grote buitenruimte goed te kunnen verlichten met zo min mogelijk gedoe. Het is hierbij belangrijk om te letten op de IP waarde. Hiermee wordt aangegeven hoe stof- en waterdicht een LED breedstraler is. Een IP65 breedstraler wordt aangeraden, omdat deze straalwaterdicht is. Hiermee wordt aangegeven dat de lamp goed bestand is tegen regen. Het aansluitsnoer dat meegeleverd wordt is slechts 25 centimeter. Als je een langer snoer nodig hebt, wordt het aangeraden deze te verlengen door IP68kabelverbinders te gebruiken. Deze zijn goed bestand tegen vochtige ruimtes en het weer buiten.

Bewegingssensor

Het kan zijn dat je verlichting van een breedstraler wil, maar niet continu. Je kunt dan kiezen voor een straler met sensor. Deze sensor detecteert beweging en gaat aan als dit gedetecteerd wordt. Dit is ideaal als anti-inbraakverlichting en bespaart onnodig veel verlichting als je vooral wil zien wie er je oprit komt oprijden bijvoorbeeld. Je kunt verschillende dingen instellen op de breedstraler met sensor. Kies bijvoorbeeld een inschakeltijd, zodat de verlichting pas aangaat als het buiten donkerder wordt. Je kunt ook de detectieafstand instellen, waarmee je bepaalt in welke zone de verlichting reageert op beweging. Tot slot kun je de sterkte van de verlichting instellen.