Kamerplanten in alle soorten en maten

Waarom kamerplanten voor iedereen zijn

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom kamerplanten zo leuk zijn. Naast het opfleuren van je interieur met meubels en accessoires kan dit namelijk ook met planten! Door kamerplanten aan je interieur toe te voegen, breng je wat meer groen en sfeer in huis!

Zo hoef je dus niet meer tegen die lege hoekjes of plankjes in het huis aan te kijken! Ze zijn er te vinden in alle soorten en maten en daarom is er voor iedereen wel een ideale kamerplant.

Kamerplanten in verschillende kleuren

Om je interieur helemaal op elkaar af te stellen, kun je natuurlijk spelen met de kleuren. Zo ook met die van jouw planten. Wanneer planten in de bloei komen, kunnen ze namelijk veranderen van kleur. Natuurlijk zijn er veel planten die groen blijven, maar zo zijn er ook planten die een gele of witte kleur krijgen! Er zijn daarnaast ook planten die wat minder neutrale kleuren krijgen wanneer zij in de bloei staan, neem oranje, rood of paars! Bij paars kun je bijvoorbeeld denken aan een prachtige orchidee!

Voor elke plek een kamerplant

Het is zo gek niet te bedenken, maar voor elke plek in huis is er wel een plantje beschikbaar. Zo kun je denken aan hangplanten om deze op een leuke plek op te hangen, maar wanneer het gaat om planten die over de pot heen hangen, kun je ze ook heel leuk op het randje van de kast zetten! Heb je niet zo veel ruimte, maar wil je toch een plant in de kamer? Ga dan voor een mini kamerplant of een kleine kamerplant. Voor de lastigere plekjes in huis kun je je ook focussen op planten die het goed doen in de schaduw, of maar weinig ligt nodig hebben.

Is jouw huis al redelijk groen, maar wil je dit graag ook op jouw werkplek zoals op kantoor zien? Ga dan eens opzoek naar verschillende kantoorplanten of planten die wat minder aandacht nodig hebben. Zo blijven ook deze mooi in bloei als je er niet regelmatig voor gezorgd kan worden.

Bijzondere kamerplanten

Voor de liefhebber en de out-of-the-box denkers, zijn er ook wat specialere planten. Hierbij kun je denken aan vleesetende planten of leuke tropische kamerplanten. Heb je toevallig huisdieren? Ga dan voor sterke kamerplanten. Zo kunnen jij en je huisdier het langst van de plant genieten. Het is dan ook slim om te letten op of de plant giftig is of niet. Gelukkig is er ook een ruim assortiment te vinden van niet giftige kamerplanten!