Inspiratie voor vloerkleden in je woning

Een mooi vloerkleed in huis kan voor veel gezelligheid zorgen. Maar het kiezen van het juiste vloerkleed is nog niet zo makkelijk. Voordat je een kleed koopt is het handig om alvast inspiratie op te doen. Dit kan bijvoorbeeld online op FlyCarpets.nl of in verschillende interieurwinkels. Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden, dus voordat je de juiste uit kan kiezen, is het belangrijk dat je een beetje weet dat de stijl is die je zoekt. Ben je meer van klassieke stijlen of houd je juist meer van modern? Kijk ook goed naar de andere meubels in je huis en stem daarop het soort kleed af dat je koopt. 

De verschillende soorten stijlen

Bij het opdoen van inspiratie voor vloerkleden, is het eerst handig om te weten welke soorten vloerkleden zijn. Een makkelijke onderscheiding is Klassieke vloerkleden en moderne vloerkleden. Deze verschillen best wel qua stijl. Zo zijn klassieke vloerkleden vaak met fleurige prints en veel kleuren, zoals het perzisch tapijt. Dit kan een mooie eyecatcher zijn in de kamer. Als een klassiek vloerkleed wat te uitgesproken voor je is, kan je ook gaan voor een modern vloerkleed. Deze kunnen ook printjes of kleuren bevatten, maar ze kunnen juist ook heel strak ogen. Het is maar net waar de persoonlijke voorkeur ligt. Als je niet helemaal weet waar je voorkeur ligt, is het handig om wat samples aan te vragen zodat je kan kijken wat het mooist in de kamer past.

Waar moet je op letten?

Als je eenmaal weet in welke stijl je het vloerkleed wil, moet je nog op een paar dingen letten. Zo is het belangrijk dat je kijkt naar het formaat. Hoe groot deel van de kamer moet het kleed volgens jou in beslag nemen? Ook kunnen kleden in materiaal verschillen. Materialen die onder andere voor vloerkleden gebruikt kunnen worden zijn: katoen, wol en kokos. Ook de materiaal heeft invloed op de look van het kleed. Bepaal dus voor jezelf welk materiaal jij het mooist vindt. Ook is goed om te bedenken waarom je een vloerkleed wilt aanschaffen. Is dat om de kamer te decoreren of omdat een kleed fijn aan je voeten kan voelen? Door al deze factoren op een rijtje te zetten voor jezelf, heb je al best veel inspiratie voor een vloerkleed op gedaan en wordt het kopen ervan hopelijk een beetje makkelijker.