Het positieve kanten van een gietvloer

gietvloeren nadelen

De gietvloer wordt tegenwoordig steeds populairder. Dit komt door het gemak waarmee deze gelegd kan worden, zoals de naam doet vermoeden wordt deze vloer namelijk gegoten. Daarbij wegen de voordelen op tegen de gietvloeren nadelen. Het voordeel van deze vloeren is dat ze strak en modern zijn. Hierdoor zijn ze vaak erg hygiënisch. Dit is dan ook de reden dat gietvloeren zowel voor privaat als industrieel gebruik worden gekozen. Zo zie je deze vloeren vaak in fabrieken die werken met voedsel, maar ook in kantoren en woningen. Er zijn een aantal voordelen en nadelen die bij deze vloer komen kijken.

gietvloeren nadelen

De voordelen van een gietvloer

Er horen diverse voordelen bij de gietvloer. Zo zijn er erg veel mogelijkheden als het gaat om kleuren. Ten eerste kan de gehele vloer één kleur worden gemaakt, daarbij is het ook mogelijk om meerdere kleuren te mixen. Verder zijn de gietvloeren naadloos, hierdoor hebben ze een strak uiterlijk en zijn ze vlak. Daarbij dempen ze geluid en zijn ze over het algemeen slijtvast. De vloeren hebben ook brandwerende eigenschappen, wat ze ideaal maakt voor industrieel gebruik. Het is ook mogelijk om vloerverwarming te combineren met jouw PU gietvloer. Als het gaat om de afwerking van de vloer kan deze ook waterdicht, antislip of antistatisch gemaakt worden.

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Een specifiek nadeel van gietvloeren is dat ze het liefst niet gebruikt worden in nieuwbouwhuizen. De vloer is, doordat deze wordt gegoten, exact het formaat van de vloeroppervlakte. Bij nieuwe huizen kunnen de muren etcetera nog enigszins uitzetten, hierdoor kunnen kleine scheurtjes ontstaan in de vloer. Een oplossing hiervoor is het uitslijpen van voegen, op deze manier is er extra ruimte voor uitzetten. De vloer behoudt alleen geen naadloos eindresultaat. Het is dus altijd een goed idee om de vloer te laten plaatsen door een expert. Ondanks de nadelen is het namelijk alsnog mogelijk om op die manier een mooie gietvloer te krijgen.