Het gebruik van baksteenstrips

baksteenstrips

Je gaat verbouwen of je wilt je interieur een nieuwe look geven. Daar zijn natuurlijk allemaal verschillende mogelijkheden voor, zoals een nieuw likje verf. Een andere mogelijkheid is echter het gebruik van decoratieve steenstrips, zoals baksteenstrips.

baksteenstrips

Wat zijn baksteenstrips?

Baksteenstrips zijn strips waarvan de toplaag gemaakt is van steenpoeder en de onderlaag van EPS. EPS wordt ook wel Tempex isolatie genoemd en wordt in de volksmond ook wel simpelweg piepschuim genoemd. De isolatie komt door de stilstaande lucht die hier in is opgeslagen. Door deze isolatie zijn deze vorm van steenstrips zowel geschikt voor gebruik binnen als voor het gebruik buiten.

Het gebruik van streenstips als wandbekleding

Steenstrips kan je overal in je huis gebruiken. Zo zijn steenstrips bijvoorbeeld te gebruiken in je badkamer. Je kan zowel de wanden doen, maar bijvoorbeeld ook alleen de douchewand of de muur achter de wastafel om daar extra nadruk op te leggen. Hetzelfde geldt voor in de keuken. Ook hier kan je de wanden van je keuken laten doen, maar ook alleen de keukenwand achter je kookplaat voor een extra dimensie. Maar denk ook eens aan het toilet of één van de muren in je woonkamer als decoratiewand. Eigenlijk is het dus overal toe te passen waar je wilt. 

Het gebruik van streenstips als gevelbekleding.

Steensstrips zijn niet alleen binnen te bruiken. Ook als je de buitenkant van je huis een nieuwe look wilt geven, kun je hier bijvoorbeeld baksteenstrips voor gebruiken. Hierdoor krijgt je huis een hele nieuwe uitstraling, maar omdat er dus ook EPS in verwerkt is, werkt het ook nog eens deels isolerend. Deze steenstrips worden vaak bij nieuwere huizen gebruikt waarvan de buitenmuren veelal glad zijn. De mensen die toch graag een stenen look willen hebben, kunnen die uitstraling dus krijgen door gebruik te maken van de steenstrips.