Haal betaalbaar design in huis met de Secto lamp

De Secto lamp is een lamp die ontstaan is uit de frustratie van een meubelmaker die geen passende lampen kon vinden bij de prachtige meubels die ze maakte. Zelfs haar klanten klaagden dat ze op zoek waren naar lampen in hout voor bij haar creaties. Na een ontmoeting met designer en ontwerper Seppo Koho had Tuula Jusélius gevonden wat ze zocht. De eerste lamp die het duo ontwierp werd meteen een groot succes en de rest is historie. De lampen gaan inmiddels al jaren als zoete broodjes over de toonbank en zijn geliefd over heel de wereld. Reden te meer om je mee te nemen in het design van deze betoverende lamp.

Waar meubels lampen worden

De Secto lamp is één van de eerste lampen die van hout werd gemaakt in een tijd dat houten lampen nog ongebruikelijk waren. Een gewaagde keuze die een schot in de roos bleek te zijn. De eerste lamp zag in 1995 het levenslicht met modelnaam 4200. Inmiddels is deze lamp nog steeds een bestseller en heeft een hele familie Secto lampen inmiddels het levenslicht gezien. De lamp werd speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij de meubels die Tuula ontwierp. Klanten vroegen haar om een lamp te ontwikkelen en hoewel ze geen verstand had van verlichting ging ze de uitdaging aan. Samen met Seppo creëerde ze een lamp van hout die op een speelse manier licht gaf in de ruimte. Haar klanten waren meteen enthousiast en vroegen om meer. Inmiddels is de lampen business van Tuula en Seppo uitgegroeid tot een groot bedrijf dat nog elke dag met aandacht voor licht en detail produceert en ontwerpt.

Fascinerende reflectie met de Secto lamp

De Secto lamp geeft door zijn unieke vormgeving een fascinerende reflectie van licht. Het is een oprecht ontwerp dat speelt met licht en schaduw en zo op een zachte manier helderheid brengt in een ruimte. Het credo van de lamp is dat het licht zacht de mensen moet uitnodigen om dichterbij te komen. De lamp wordt gemaakt van berken houten latten die perfect passen bij de houten meubels die Tuula met liefde ontwerpt voor haar klanten. De lamp is een geheel eigen leven gaan leiden en is inmiddels over heel de wereld te vinden. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in musea en openbare gebouwen is het model en zijn vele varianten een populaire eyecatcher geworden. Wat ontstond als een klein uitstapje is inmiddels een bloeiend bedrijf geworden.

Lokaal en duurzaam

Bij alles wat ze doet is Tuula zich bewust van het milieu en kiest ze altijd voor duurzaam. Het hout dat gebruikt wordt voor de Secto lamp wordt lokaal aangekocht en haar productielocaties werken heel duurzaam en milieuvriendelijk. Ze blijft haar afkomst trouw en creëert waar mogelijk lokaal werkgelegenheid zodat iedereen in haar nabije omgeving profiteert van het succes van haar ontwerpen. Inmiddels is het ontwerpen van meubels naar de achtergrond geschoven en richt Tuula zich vooral op de productie van sfeerverlichting van Secto lampen. Er ontstaan elke keer nieuwe modellen die allemaal vrijwel meteen een succes zijn. Bekijk ook eens de Muuto lampen als je op zoek bent naar nieuwe lampen.