Geen klamme zomernachten met een waterbed

De Nederlandse zomers duren niet erg lang en zijn meestal niet erg heet. Maar omdat we het zelden gewend zijn hebben we extra last van extreme hitte. Gezondheidsrisico’s liggen op de loer. Vooral voor kwetsbare groepen zoals baby’s, ouderen en mensen met een chronische ziekte of andere aandoeningen zoals overgewicht. Niet iedereen wordt er onwel van, maar onplezierig en uitputtend is het wel. De meesten kunnen zo’n periode van onbehagen wel doorstaan met eenvoudige aanpassingen. Algemene tips als goed ventileren van je woning in de vroege ochtend en late avond helpt al. Koele kleding en veel drinken in combinatie met geen overmatige inspanning helpt het gros van de mensen de zomer goed door. Daarbij is het belangrijk om steeds een goede nachtrust te hebben. Met een waterbed kun je in elk geval de temperatuur van je slaapomgeving naar behoefte regelen. Zo slaap je in elk geval goed in en hopelijk ook goed door. Een voorwaarde om ‘s morgens uitgerust wakker te worden en fit aan het werk te kunnen. 

Steeds vaker extreme hitte

Volgens klimaatwetenschappers moeten we ons voorbereiden op een tijd waarin we met extreme temperaturen te maken krijgen. Ook in ons verder gematigde klimaat. Zeker wanneer zo’n hittegolf langer aanhoudt moeten we ons weerbaar maken. De overheid subsidieert zodat we onze huizen beter gaan isoleren. Dat is een maatregel waarvan het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds is het een goede voorbereiding om het in huis koeler te houden bij zomerse en tropische temperaturen. Daarmee boek je gezondheidswinst. Anderzijds is het een kans om energie te besparen en zo goed voor ons klimaat te zorgen. En dus ook voor onszelf en de volgende generaties. Want opwarming van de aarde brengt vele problemen met zich mee. Ook die van welbevinden en gezondheid. De overlast van de hitte kun je beperken door bijvoorbeeld een waterbed aan te schaffen. In een Waterbedden winkel in Almere kunnen ze je alle voordelen op een rijtje geven. Laat je dus goed adviseren met in je achterhoofd de steeds grotere kans op warme en klamme nachten waarin je ligt te woelen en waarvan je maar zelden uitrust.

Let op je medemens

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je de volgende dag fris en vol goede zin aankunt. Het maakt je minder kwetsbaar. In dat opzicht is de invesetering in een goede nachtrust, mogelijk met een waterbed, een verstandig besluit. Je humeur blijft op peil, er komt op je werk genoeg werk uit je handen wat een voldaan gevoel geeft. Het normale leven in het gezin kan doorgaan. Zelfs met gezond verstand gebruiken kun je gaan sporten of eropuit gaan. Het is fijn als de hitte je zo min mogelijk belemmert in de dingen die je dagelijks wil of moet doen. In het sociale leven hebben we er wel een opdracht bij. Namelijk die van letten op kwetsbaren in je omgeving. Misschien zijn zij zich minder bewust van de gevaren van de extreme hitte, of niet in staat om de juiste voorzorgsmaatregelen, zoals de aanschaf van  een waterbed . Een waakzaam oog en soms klein duwtje in de rug kan al verschil maken.