Een balkon met een lamelhekwerk

balkonhek-glas

Door middel van een lamelhekwerk kan je de balkon veilig maken. Het is belangrijk dat wanneer je een balkon beheert bij je eigen woning of bij een bedrijfspand dat dit een veilige plek is om te zijn. Dit betekent dat het balkon door middel van een hek moet zijn afgeschermd. Hierdoor is er geen mogelijkheid dat je van een balkon af zou kunnen vallen of dat er bijvoorbeeld spullen weg kunnen waaien wanneer de weersomstandigheden hiernaar leiden. Met een hekwerk van goede kwaliteit heb je een hekwerk die heel erg lang mee gaat. Dit is goed voor de duurzaamheid en voor je eigen budget.

Juiste stevige materialen

Met balkonhekken ben je ervan verzekert dat je veilig kan verblijven op ieder balkon. Het is dan ook wettelijk verplicht dat wanneer je een balkon hebt, je hier alleen mag zijn wanneer dit veilig is afgeschermd door een officieel hekwerk. Een hekwerk is officieel toegestaan wanneer het voldoet aan bepaalde eisen. Deze eisen volstaan volgens bepaalde materiaalsoorten. Het hekwerk moet namelijk bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde stevigheid. Hoe stevig een hekwerk is, wordt dus bepaald door de materiaalsoort dat wordt gebruikt.

Gebruik van aluminium

De materialen die worden gebruikt in hekken, zijn verschillend. Bij een lamelhekwerk wordt gebruikt gemaakt van aluminium. Dit is een materiaalsoort dat is gemaakt vanuit bepaalde stoffen. Deze stoffen maken het totaalplaatje van aluminium, en dit wordt uiteindelijk en de vorm van een hekwerk gegoten. Wanneer er een hek is gevormd door vorm. Dan is het belangrijk dat de hek voldoet aan de juiste afmetingen. De passende afmetingen zijn afhankelijk van de afmetingen van het balkon waarop er een hekwerk moet worden geplaatst.