De woonkamer

Een woonkamer is in principe een van de meest belangrijke kamers in jouw huis. Het is de kamer waar jij misschien wel de meeste tijd in doorbrengt als je deze fijn en gezellig voor jezelf inricht. Waar je voor jezelf dan eigenlijk op moet letten is wat voor een soort sfeer jij wilt creëren in jouw huis. Hier zijn de kleuren natuurlijk heel belangrijk in. Houd jij van fel of ben jij juist meer een persoon die van rust en eenheid houdt? Dit zijn allemaal van die typische details waarin je de eigenaar van een huis terugziet in de ruimte.

Wat is voor jou belangrijk?

Dat zijn de eerste vragen die jij aan jezelf kunt stellen als je begint aan het inrichten van je woonkamer: wat vind jij belangrijk in de sfeer? Warme kleuren of misschien juist koele beton cire kleuren? Je begint bij het inrichten natuurlijk met een likje kalkverf of betonlook verf aan de muren. Zodra jij de juiste kleuren hebt uitgekozen die volledig bij jou passen is het volgende de inrichting. Gordijnen, kasten, een bank, tafeltjes. Dit ligt er natuurlijk ook volledig aan hoeveel spullen jij hebt en ook hoeveel ruimte. Als jij maar een kleine woonkamer hebt is het natuurlijk handig om gebruik te maken van de wanden om hier plankjes op te hangen naast een schilderij. Tevens kan dit ook dienen als een leuke manier op bijvoorbeeld planten op te zetten of een beeldje. Om zo ook jouw woonkamer weer meer te personaliseren. Zo kun je handigheid combineren met een kamer je meer eigen maken. 

Let op de kleine details

Wat een kamer uiteindelijk jouw kamer maakt is de samenstelling van het grote meubilair in combinatie met de kleine dingen die je misschien al jaren meesleept van huis naar huis, kamer naar kamer. We doelen hier op de je familiefoto’s, belangrijke beeldjes of spulletjes die je hebt gekregen van je grootouders. Dat zijn de kenmerken dat het jouw kamer is.