De voordelen van marmerlook tegels

Marmer is een bijzondere en prachtige natuursteen die voor een mooi effect op vloeren en muren zorgt. Te danken aan de kleurschakeringen en de aders. Maar marmer heeft ook een aantal nadelen en in veel gevallen is het beter om voor marmerlook tegels te kopen. Die ook niet van echt marmer zijn te onderscheiden. In onze blog vertellen we waarom deze tegel een betere keuze is dan tegels van marmer.

Voordeel van marmerlook tegels is dat ze goedkoper zijn

Als je een grote oppervlakte moet betegelen ben je met tegels van marmer een stuk duurder uit dan wanneer je voor marmerlook tegels kiest. Terwijl deze ook nog eens een stuk sterker zijn en dus langer meegaan. Met nog een mooi bijkomstig voordeel dat deze niet van tegels van marmer te onderscheiden zijn. 

Eenvoudiger te tegelen

Een marmeren tegel heeft een licht reliëf en oneffenheden en dat geeft een mooi en natuurlijk effect. Terwijl het ook een stuk uitdagender is om deze tegel te leggen of te zetten. Dat probleem heb je niet wanneer je voor marmerlook tegels kiest. Deze bevatten geen reliëf en oneffenheden en zijn dus eenvoudiger te plaatsen. Of je ze nu op een vloer legt of tegen een muur plaatst.

Marmerlook tegels vergen minder onderhoud

Tegels van marmer zijn gevoelig voor water en vooral grondwater kan voor lelijke vlekken in het marmer zorgen. Je moet deze tegels ook impregneren als je ze hebt gezet. Bij marmerlook tegels hoeft dat niet. Door de harde toplaag zijn ze veel beter bestendig tegen water en vuil en ook nog eens makkelijker schoon te maken. Impregneren is niet nodig en vaak volstaat al een beetje water met sop om de tegels weer te laten glimmen. Ideaal, toch?

Minder gevoelig voor breuken

Bij het leggen of zetten van tegels van marmer heb je uitdagingen. Door het lichte reliëf en de oneffenheden, maar het is ook uitdagender, omdat deze veel breukgevoeliger zijn dan marmerlook tegels. Omdat ze niet kaarsrecht gezet kunnen worden lopen ze veel sneller schades en breuken op terwijl dat bij een marmerlook tegel niet het geval is. De keramische tegel met een harde toplaag gaat dus ook veel langer mee en er sneuvelen er veel minder tijdens het zetten. Dat scheelt ook weer in de kosten.

Marmerlook tegels zijn niet alleen voor muren en vloeren

Het klinkt een beetje raar, maar marmerlook tegels zijn niet alleen geschikt voor muren en vloeren. Je kunt deze ook gebruiken om bijvoorbeeld een douche meubel te betegelen. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om in de badkamer of het toilet een geheel te creëren en het is ook niet zo vreemd dat mensen voor zowel de vloer als de muur voor dezelfde tegel kiezen. Marmerlook tegels worden dus ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld een meubel in de douche te betegelen om een mooi geheel te creëren. Het geeft een luxueuze uitstraling en het zorgt voor meer rust. In een toilet of een keuken zou je dit ook prima kunnen doen.