De juiste werkhouding

Ergonomische bureaustoelen

Zit jij voor je werk ook veel achter het bureau op een bureaustoel? Dan is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Het aannemen van de juiste houding kan er namelijk voor zorgen dat jij geen klachten krijgt van het langdurig en veel zitten tijdens de week. Maar wat is dan de juiste houding? Om de juiste houding aan te nemen tijdens het zitten, moet je op verschillende dingen letten. Er zijn ook bureaus en stoelen die je kunnen helpen bij het aannemen van de juiste houding, zoals een elektrisch bureau of een goede bureaustoel. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat jij automatischer al een goede houding aanneemt, of die jij eigenlijk dwingen een goede houding aan te nemen. Onderstaand wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het afstellen van een elektrisch bureau en stoel om de juiste houding aan te nemen.

De juiste houding

Bij het aannemen van de juiste houding moet je op een aantal dingen letten. Zo is het in eerste instantie belangrijk dat je je boven rug steunt door rechtop te zitten en je schouders te ontspannen. Maar het is ook belangrijk om je onderrug te steunen. Zorg dus dat je volledig tegen de rugleuning aan zit. Ontspan verder je armen door ze op de leuningen te leggen waar ze in een hoek van 90 graden moeten liggen. Verder is het belangrijk je ogen te richten naar de bovenkant van de monitor of net iets daaronder.

Moe van het zitten?

Zelfs het zitten in de juiste houding kan na lange tijd minder aangenaam worden. In dat geval is het ook wel fijn dat je gewoon kunt gaan staan. Met een afstelbare bureau kan dat namelijk. Zo kun je tijdens het werken gewoon even gaan staan. Dat is om meerdere redenen ook goed voor je. Wissel zitten en staan dus af tijdens het werk met een bureau dat je kunt verstellen.